Hoofdklasse B

1 december 2018 14:30

M.J. Kloet

Opstelling

Vooraf wat bedrukte gezichten bij DUNO D. vanwege een uitpuilende ziekenboeg, maar na afloop louter vrolijke gezichten en maalde helemaal niemand meer om blessures. Daar was voor nodig de winstpartij tegen DETO, dat zijn laatste twee wedstrijden overigens knap wist te winnen. Het basiselftal dat DUNO D. nog net kon opstellen zag er desalniettemin nog alleszins redelijk uit. Veel afwezigen betekent immers ook kansen voor anderen. Die kans pakte aanvaller Roy Talsma met beide handen aan. Met twee doelpunten bij zijn eerste basisoptreden in competitieverband dit seizoen was hij van grote waarde voor de formatie van Lodewijk de Kruif. Na een afgekeurde goal van Talsma en een goede kopkans voor DETO, opende Christian Gandu de score voor de thuisploeg. Eerst werd Joey Godee weggestuurd door Bart van Brakel, maar die schoot op de voet van de keeper. Vlak daarna haalde Gandu prachtig uit van afstand. Een klein kwartier later zette Shapoul Ali de ijverige Van Brakel vrij voor het doel. Niet zelfzuchtig legde hij de bal af op de er nog beter voor staande Talsma: 2-0, tevens ruststand. Tijdens de rust moest de ook al niet fitte Civard Sprockel helaas de strijd staken. Net na rust bracht Kevi Aman de spanning weer terug. Na een uur kreeg DUNO de controle terug over de wedstrijd na een tactische omzetting in de as van het veld. Tien minuten voor tijd wist Talsma wel raad met een prachtige pass van Ryan Bouwmeester. Hij nam de bal op 'Bergkampiaanse' wijze aan en klaarde de klus beheerst: 3-1. In de slotfase had De Kruif een publiekswissel in petto voor Talsma. Zijn vervanger de 40-jarige Harrie Jaliens, vanwege de volle ziekenboeg afgelopen week weer van stal gehaald. Het debuut in de hoofdklasse pakt niemand hem in ieder geval meer af.

Overige artikelen in de media (inclusief de met 1-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen SV Orion):