Hoofdklasse B

27 oktober 2018 15:00

F. Berg

Opstelling

Het dipje van DUNO D. na vier wedstrijden zonder driepunter kwam tegen SC Genemuiden ten einde. Het uitstekende blok op het middenveld met Bart van Brakel en de van een schorsing teruggekeerde Ryan Bouwmeester was weer in ere hersteld en spits Kevin Sissing startte voor de eerste keer dit seizoen in de basis. Al vroeg in de wedstrijd maakt DUNO haar intenties duidelijk. Zo werd al vroeg in de wedstrijd een inzet van Sissing van de lijn gehaald en na ruim een kwartier een treffer van Purrel Fränkel afgekeurd vanwege buitenspel na een mooie aanval. Verderop in die eerste helft wist Fränkel een gevaarlijke voorzet van Omar Kavak voor een leeg doel ternauwernood tot corner te tikken en wist doelman Patrick ter Mate een afstandspoging van Joran Pot te keren. Vroeg in de tweede helft bereikte DUNO de felbegeerde voorsprong. Sissing vond rond de zestien medespeler Bouwmeester, die op zijn beurt de zeer hard werkende Joey Godee meesterlijk weg stak. Uitgeweken op rechts schoot hij de bal hard in de verre hoek: 1-0. Vlak daarna zette hij ook bijna de tweede treffer op zijn naam, maar deze inzet van afstand krulde hij op de lat. Het enige gevaarlijke moment voor het doel van Ter Mate ontstond nadat Civard Sprockel zich heel even in de bal verslikte, waardoor Kavak net iets te veel ruimte voor een schot kreeg. Dit keer redde Ter Mate met zijn been. Verder wisten de voorwaartsen van SC Genemuiden weinig in te brengen tegen de prima georganiseerde verdediging van DUNO D. Met nog een kleine twintig minuten te spelen verliet de moegestreden Sissing het veld. Met Ahmed Lak kwam er heel vers bloed binnen de lijnen, want hij zorgde met de nodige ruimte voor veel dreiging. Na eerst een prima voorzet met zijn linker op Godee die Daan Huiskamp op zijn weg vond, bracht hij kort daarna met zijn normaal gesproken zwakkere rechterbeen de bal perfect op maat voor op Ted Heijckmann. Deze bedacht zich geen moment en volleyde de bal in ene keer op het doel. Huiskamp moest een antwoord schuldig blijven. Prachtige goal, wedstrijd beslist: 2-0. In de blessuretijd hadden Shapoul Ali met een open kans en Lak met een schot het leed voor SC Genemuiden nog groter kunnen maken, ware het niet dat Huiskamp dit wist te voorkomen.