79'

Hoofdklasse B

20 oktober 2018 14:30

Opstelling DUNO D 1

Duno heeft de uitwedstrijd tegen Berkum na een enerverend duel onnodig verloren. In Zwolle verloor de ploeg van Lodewijk de Kruif ondanks een snelle voorsprong uiteindelijk met 2-1. Door de derde nederlaag in vier duels maakt Duno een vrije val op de ranglijst en staat het nu op een gedeelde achtste plek in de Hoofdklasse B.

DEZELFDE OPSTELLING Duno speelde tegen de als titelfavoriet aan het seizoen gestarte Berkum voor de eerste keer met dezelfde opstelling als een week eerder. Ryan Bouwmeester was nog geschorst, maar de vorige week geblesseerd uitgevallen Jochem Jansen en Christian Gandu waren fit genoeg om te starten. Op het kunstgrasveld van het fraaie Sportpark de Vegtlust in Zwolle scoorde Duno in het achtste duel van de competitie pas voor de eerste keer de openingstreffer. Op aangeven van Ted Heijckmann bracht Gandu Duno al in de vierde minuut op voorsprong. In een aardige eerste helft was Duno de bovenliggende partij maar omdat doelpunten van Shapoul Ali en Dominique Kivuvu wegens buitenspel werden afgekeurd en Joey Godee en Ali het vizier niet scherp hadden staan, bleef het halverwege bij een 0-1 voorsprong.

RODE KAART In de tweede helft kwam de thuisploeg na een kwartier langszij via een benutte strafschop na een overtreding van doelman Patrick ter Mate. Niet veel later leek Duno op rozen te zitten: een Berkum-verdediger maakte een overtreding die met een rode kaart en een penalty voor Duno werd bestraft. Invaller Anass Aamri zag zijn inzet echter gestopt worden, waardoor Berkum hoop op een goed resultaat hield. Ondanks de numerieke meerderheid van Duno scoorde Berkum tien minuten voor tijd de tweede treffer. Lodewijk de Kruif probeerde met het inbrengen van aanvallers Roy Talsma en Kevin Sissing het tij nog te keren, maar dit resulteerde nauwelijks in een slotoffensief. Een dure nederlaag voor Duno dat zaterdag in Doorwerth thuis tegen SC Genemuiden een resultaat zal moeten halen om niet in het rechterrijtje terecht te komen.

Beelden van deze wedstrijd (inclusief nabeschouwing met de trainers Raymond Schuurman en Lodewijk de Kruif):