23 maart 2019 15:00

M.L. Germs

Opstelling

Het als leeuwen vechtende DUNO D. wist koploper Staphorst in eigen huis verdiend te vloeren en daarmee de titelstrijd in de hoofdklasse B echt volledig open te gooien.
In de eerste helft werd een drie-tegen-twee-situatie prima uitgespeeld door Nick de Bondt en Bart van Brakel, waarbij laatstgenoemde goaltjesdief Kevin Sissing op maat bediende: 1-0.
Ondanks twijfel of de tweede helft gespeeld kon worden vanwege een hevige brand in de omgeving met gevaar voor asbest, kwamen beide ploegen gelukkig de wei weer in.
Nadat doelman Patrick ter Mate net na rust eerst een gelijkmaker voorkwam, stuurde good-old Sissing zijn compaan Christian Gandu alleen op de keeper af. Hij bewaarde de rust en schoot koelbloedig de 2-0 binnen.
Daarna nam de druk van Staphorst wel toe, maar wist DUNO D. toch betrekkelijk eenvoudig op de been te blijven en had net zo goed de voorsprong nog uit kunnen breiden.
Al met al een verdiende overwinning voor de ploeg uit Doorwerth, waar het voornaamste degradatiegevaar nu wel lijkt geweken onder leiding van Jan Oosterhuis.
Een smetje op de verder sportieve wedstrijd was de directe rode kaart voor topscorer Martijn Brakke van Staphorst in de blessuretijd na een charge op Ryan Bouwmeester.